woensdag 15 juni 2016

Kaneelbroodjes: ons lievelingsrecept!





In de photo diary (klik) enkele weken geleden toonde ik een foto van mijn vers gebakken kaneelbroodjes.

Die cinnabons zijn best wel decadent (lees: boter & suiker..) en vragen wat tijd, maar zijn hemels lekker om zo heel af en toe eens van te smullen!

Omdat er toch wel wat interesse is in het receptje, typ ik dit met plezier eens uit!

Benodigdheden:

- 110 ml lauwe melk
- 1 ei (op kamertemperatuur)
- 40 gr gesmolten boter (zo van die echte, hé; geen margarine)
- 320 gr bloem voor wit brood
- 3 gr zout (das voor mij een snuifke)
- 20 gr griessuiker (of met gewone kristalsuiker lukt dat ook)
- 10 gr verse gist
- 120 gr donkere kandijsuiker
- 10 gr gemalen kaneel
- 50 gr zachte boter


Werkwijze:

1) Maak het deeg: doe de suiker bij de lauwe melk en los er de gist in op. Zeef de bloem in een grote kom en maak er een kuiltje in. Strooi het zout rondom de bloem. Klop het ei los met een vork en giet het samen met de melk en de gesmolten boter in het kuiltje. Kneed het deeg tot een bal (of: ik zwier het hele boeltje in mijn keukenrobot) en dek het af met een doek. Laat dit deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.

2) Bestuif je werkblad met bloem en stort het deeg uit op het werkblad. Duw het deeg plat, dek het af met een doek en laat het een kwartier rusten.

3) Meng ondertussen de kandijsuiker met de kaneel.

4) Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 0,5 cm dik. Bestrijk het deeg met de zachte boter en bestrooi het met het kandij-kaneelmengsel. Rol het deeg op en snij het in porties van ongeveer 4,5 cm breed.

5) Vet een ovenschaal in met wat boter en bestuif ze met bloem, verwijder de overtollige bloem en schik er de rolletjes in. Dek de schaal af met een doek en laat de rolletjes ongeveer 30 à 40 minuten rijzen tot ze bijna verdubbeld zijn in volume.

6)Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de cinnabons af in ongeveer 20 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn (gegarandeerd een fantastische geur in je keuken!!). Laat ze nog eventjes afkoelen voor je ze serveert.



Smakelijk!


                                                                   Lieve groet,

                                                                    Victorine


3 opmerkingen:

  1. Mmmm... heerlijk! Merci om je recept te delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super ! Ga ik zeer proberen , bedankt !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er overheerlijk uit. Dankjewel om het recept te delen!

    BeantwoordenVerwijderen