woensdag 25 juni 2014

voor de liefhebbers: het receptje van de aardbeienconfituur

Een tijdje geleden maakte ik heerlijke aardbeienconfituur.

Omdat er blijkbaar wel wat vraag was naar het receptje en omdat het nu het moment bij uitstek is om confituur te maken, deel ik hier graag het receptje. Let wel: het is niet de klassieke manier van confituur maken (dus meestal 1 kg fruit en 1 kg suiker), maar wel een gezondere versie met natuurlijke suikers. Ik ontdekte dit fantastisch recept tijdens een workshop bij Pur fruit vorige zomer en echt waar: de smaak is fenomenaal!

De bereidingswijze is trouwens helemaal niet moeilijk: je zet een pot/kom met fruit naar keuze op het vuur, je voegt op tijd en stond vanalles toe en je laat het hele zaakje even pruttelen. Daarna alles in propere pottekes ...et voilà: klaar!

Stap 1: Neem 1 kg aardbeien en voeg daar 100 à 200 gram rietsuiker en 100 ml rijststroop aan toe.

Stap 2: Zet de kom (met deksel) op het vuur en laat dit ongeveer 15 minuten wat pruttelen.

Stap 3: Los 19 gr Marmello nr 2 op in 100 ml appeldiksap en voeg dit toe aan de aardbeien.

Stap 4: Laat ongeveer 1 minuut goed doorkoken, mix eventueel de confituur en giet in propere potjes.


Je kan ook de rietsuiker volledig weglaten. Daarvoor gebruik je dan Marmello nr 1 om op te lossen in het appeldiksap. De confituur is dan wel iets minder zoet, maar mensen met suikerziekte mogen hier wel naar hartenlust van smullen.

P.S.: Marmello nr 1 en 2 kan je vinden in de natuurwinkel.



Succes en smakelijk!


Liefs,

Victorine

1 opmerking: